Amhult2
ToppAktier finns med ny sida här: https://www.toppaktier.com/


För Senaste ToppAktier Portfölj uppdatering: https://www.toppaktier.com/aktiechat


Vid Daytrading är det bra att behärska Teknisk Analys vilket ni kan lära er här: Teknisk Analys


Nedanför chatten finns information om vilka aktier som ingår i ToppAktier portföljen och medföljande riktkurser.Amhult 2 AB grundades 2004 och är ett företag vars verksamhet i första hand är att bygga och förvalta byggprojektet Amhult Centrum, Torslanda (Göteborg).  De prospekterar ca 44 000 m2 mark i Amhult för att bygga ett nytt modernt köp centrum samt boendeområde i en blandad stadsbebyggelse. Därefter är det tänkt att företaget successivt ska förvärva och utveckla andra byggnadsprojekt i närområdet där synergivinster kan göras med befintlig verksamhet. Byggandet och förvaltningen är tänkt att ske med omsorg till hyresgästerna och skapa lönsamhet i fastighetsbeståndet.


Företaget har som utdelningspolicy att minst 50% av årets resultat skall lämnas i utdelning efter genomförd byggnation av projektet Amhult Centrum etapp II.


Torslanda är väldigt attraktivt och ligger precis bredvid Göteborg och nära till havet. Genom Torslanda går vägen till norra skärgården med flera öar vilken även skapar en efterfråga i form av turister och bosatta, t.ex. på väg 155 (Torslandavägen) passerar det 30 000 bilar i peak, medan Öresundsbron har 16 000 bilar om dygnet, dubbelt så mycket som trafiken till och från Köpenhamn.


Området i stort har en enorm efterfrågan, på bara något år hade boplats-göteborg 148 000 sökande och det förmedlades 4800 lägenheter.

Fastighetspriserna har stigit med 30 % i Storgöteborg sedan 2012 och Amhult 2 har fått sina lägenheter sålde en bra bit över snittpriset i området vilket bekräftar bilden av ett området som är väldigt attraktivt. Även Catella har gått in och investerat i fastigheter i området.


Gick in  i Amhult2 2015-12-28 till 2015-12-29 på en genomsnitts kurs  70 kr per aktie


Sålt allt i Amhult2, avvaktar utvecklingen på  bostadsmarknaden innan jag återköper Amhult2


Amhult 2 är mycket lågt  värderat jämfört med t.ex. Oscar Properties, Besqab och har en mycket stor potential för dubblerad kurs under 2016.  Risken är också relativt låg  i Amhult2.


Amhult 2 bör handlas till minst 1,5x senast redovisade substansvärde vilket ger oss en riktkurs på 90 kr, Magnolia (5XEK, d v s 2,5 X EK).  I takt med att substansvärdet sedan växer ska naturligtvis riktkursen räknas upp löpande. Substansvärdet växte med 35% under 2014 och det är inte omöjligt att det kommer att växa med i genomsnitt  30% under de kommande fem åren.   


Skriv gärna i Amhult2 forumet nedan:


Om ni har frågor om företaget, nyheter eller annan information.

(Det går även att skriva som Guest, klicka bara i rutan "Id rather post as a guest")