Skistar
ToppAktier finns med ny sida här: https://www.toppaktier.com/


För Senaste ToppAktier Portfölj uppdatering: https://www.toppaktier.com/aktiechat


Vid Daytrading är det bra att behärska Teknisk Analys vilket ni kan lära er här: Teknisk Analys


Nedanför chatten finns information om vilka aktier som ingår i ToppAktier portföljen och medföljande riktkurser.Skistar är noterat på Nasdaq OMX Mid Cap Stockholm. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Vemdalen, Åre, Trysil och Hemsedal. De har en urstark ställning i skandinavien med en marknadsandel om 43%. Det här är en verksamhet som är väldigt väl skyddad mot ny konkurrens. Det är inte gjort i en handvändning att skapa en ny anläggning. Marknadsföring och varumärkeskännedom är väldigt viktigt och ännu en faktor som gör det tungt för en eventuell ny aktör.


Med tanke på liten risk för konkurrens kan man känna sig trygg i utdelningen i skistaraktien. Utdelningen har precis höjts till 4 kr och betalas ut i December.

Dagens låga el pris och låga ränta gynnar Skistar enormt, vilket kommer att börja märkas på resultatet snart.Gick in i Skistar aktien 2015-07-07 till en kurs på 94,5 krSkiStar har i princip monopol på skidåkning i Norden, och det är ju något man gärna vill investera i som även identifierat stora dolda värden i balansräkningen.

De äger i princip all mark i sina skidorter, vilket kan styckas av och säljas som tomter, alternativt bygga hus att sälja eller hyra ut.


Dessutom har Stefan Ingves mosat sönder den svenska kronan, vilket gör att svenska familjer borde välja de svenska fjällen före de mycket dyrare Alperna, samtidigt som det blir väldigt billigt för våra grannländer att semestra i Sverige.Alpina VM 2019


För den långsiktige bör man lyfta fram alpina VM 2019 som kommer arrangeras i Åre. SkiStar har mycket goda erfarenheter från arrangemangen 2007 som hjälpte till att lyfta bolaget. Ytterligare steg har tagits för att etablera en flygplats i Sälen-Trysilfjällen.


I det kortare perspektivet kan man konstatera SkiStars tid är nu och aktien brukar ha ett bra momentum vid denna tid på året. Under föregående kvartal arbetade bolaget med förberedelserna inför säsongen som vi nu är mitt i. En rad förbättringar har genomförts i skidsystemen för att kunna tillhandahålla en ännu bättre kundupplevelse. Därtill har bolaget satsat på en webshop, www.SkiStarshop.com som bidrar till intäkter men också stärker varumärket ytterligare.Aktieägarrabatt


För dig som äger aktier i SkiStar finns rabatter att inhämta. Skistar erbjuder 15% rabatt på SkiPass, skidskola och skiduthyrning i SkiStars regi.

Äger du minst 200 aktier i SkiStar och finns registrerad i deras kunddatabas är du berättigad till rabatter. Enklast är att boka allt på webben, och få rabatten dragen direkt.


Registret uppdateras månadsvis ca tio bankdagar efter månadsslut, observera att rabatten därför inte slår direkt efter att ni erlagt likvid/betalning för aktierna.
Min målkurs är 200 kr inom några år


Jag gillar verkligen Skistar och är väldigt attraherad av verksamheten. Den kommer efterfrågas under hela min livstid och därefter, åker själv till Åre varje år. Jag älskar att äga aktier i bolag som har verksamheter och produkter som jag själv använder mig av, se även Seamless och Nordic Camping.


Skriv gärna i Skistar forumet nedan:


Om ni har frågor om företaget, nyheter eller annan information.

(Det går även att skriva som Guest, klicka bara i rutan "Id rather post as a guest")