Tobii
ToppAktier finns med ny sida här: https://www.toppaktier.com/


För Senaste ToppAktier Portfölj uppdatering: https://www.toppaktier.com/aktiechat


Vid Daytrading är det bra att behärska Teknisk Analys vilket ni kan lära er här: Teknisk Analys


Nedanför chatten finns information om vilka aktier som ingår i ToppAktier portföljen och medföljande riktkurser.Tobii grundades 2001 och är verksamt inom så kallade ”eyetracking-lösningar”. Det handlar om sensorer och mjukvara som kan följa ögonrörelser och därmed kan man kontinuerligt se vad användaren tittar på.


Det finns ett flertal användningsområden och Tobii är verksamt inom tre affärsområden: Tobii Dynavox med produkter inom kommunikationshjälpmedel, Tobii Pro för beteendestudier samt Tobii Tech för kunder som vill integrera tekniken i sina egna produkter. De två förstnämnda affärsområdena är etablerade och det sistnämnda befinner sig i tidig marknadsfas.


Tobii Dynavox är det största affärsområdet som expanderades genom förvärvet av det amerikanska bolaget Dynavox i fjol. Dynavox är verksamt inom pekskärmsteknologi.


Målgruppen är människor med kommunikationssvårigheter. Förvärvet av Dynavox gav Tobii en ledande marknadsposition inom såväl ögonrörelse- som pekskärmshjälpmedel och det finns tydliga synergier. Den globala marknadsandelen beräknas till 45 procent.


Konkurrens kommer från vanliga läsplattor med anpassad mjukvara. Det är av svårt att öka marknadsandelen som solklar marknadsledare, men det går att öka penetrationen på marknaden då det fortfarande finns många med behov av den typen av teknologi som ännu inte har tillgång till den.


Givetvis kan utvecklingen av vanliga läsplattor som kommunikationshjälpmedel bli ett hot, men på sikt kan Tobiis produkter integreras även i den typen av hjälpmedel så det är inte enkom av ondo.


Tobii Pro omfattar produkter för beteendestudier och det gäller såväl hårdsom mjukvara. Exempel på kunder är akademiska forskningsinstitut och butiker inom onlinehandel. De använder Tobiis produkter för att studera hur potentiella kunder inhämtar information och anpassar sina gränssnitt utifrån detta.Gick in i Tobii aktien 2016-03-28 på 53 kr


Köpt mer i Tobii 2018-02-06 på 29 krMin korta riktkurs är 55 kr och lång rikt kurs 100 kr aktien 

Det finns många faktorer inom Tobiis verksamhet som pekar mot en väldigt ljus framtid och här nedanför har jag snabbt gått igenom några av de viktigaste.


Identifiering via ögonfotografering anses vara minst lika bra som via fingeravtryck och i många fall till och med bättre. Dessutom är tekniken för identifiering via ögonfotografering både smidigare och billigare.

 

Kommunikationslösningar för t.ex. rörelsehinder är ett område som växer väldigt snabbt och som prioriteras mer och mer ute i våra samhällen.

 

Säkerhetstänket ökar runt om i världen och fler och fler företag och myndigheter m.m. vill ha säkra system och lösningar som samtidigt är enkla och smidiga.

 

Varningssystem till t.ex. olika fordon blir hela tiden mer och mer eftertraktade och här kan Tobii komma att spela en stor roll i bland annat personbilar.


Alla dessa områden är Tobii redan i dagens läge verksamma inom och dessutom är de en av de ledande aktörerna (i många fall även den ledande) och det ställningen är ganska unikt för sådant här lite mindre företag som Tobii faktiskt är och som är mitt uppe i en intensiv utvecklingsfas.