Valutor
ToppAktier finns med ny sida här: https://www.toppaktier.com/


För Senaste ToppAktier Portfölj uppdatering: https://www.toppaktier.com/aktiechat


Vid Daytrading är det bra att behärska Teknisk Analys vilket ni kan lära er här: Teknisk Analys


Nedanför chatten finns information om vilka aktier som ingår i ToppAktier portföljen och medföljande riktkurser.Att komma igång med valutahandel


Innan man bestämmer sig för att satsa lite mer på valutahandel behöver man inte bara lära sig skillnader och likheter mellan aktiehandel och valutahandel utan även vänja sig vid alla instrument och verktyg som dyker upp på skärmen vid valutahandel. Så det finns några viktiga punkter som du bör förstå innan du ger dig in i denna typ av trading:


Valutahandel  är trading och kräver mer aktivitet


En av de allra positivaste egenskaperna hos fundamental värdeinvestering är att du faktiskt sällan behöver ha särskilt bråttom. Så länge man är relativt säker på att man köpt aktien till en undervärdering så finns det all anledning att sitta lugnt i båten och vänta in att marknaden justerar upp priset. På detta sätt fungerar alltså inte valutahandel som är mycket mer tradinginriktat. Dvs du måste vilja vara aktiv på köp och sälj knappen för att det skall löna sig. Man bör kanske inte lägga in sin order och återkomma till den två månader senare. Men den som är sugen och tycker att det är kul att variera sin aktiehandel med lite mer aktivt och annorlunda värdepappershandel än vad du är van vid.


Fem grundläggande saker du gör vid valutahandel


För att förklara hur det här med valutahandel fungerar och vad som egentligen händer vid en typisk trade så kan man dela in det här i fem steg. Egentligen går det ju att problematisera detta ännu mer men det kan vara bra för dig som är nybörjare och vill förstå grunderna.


Först väljer du det valutapar som du vill handla med. Det kan tex vara USD (us dollar) mot EUR (euro) eller vice versa. När man handlar valuta görs det alltid mot en annan valuta. Läs gärna mer om basvaluta och motvaluta.

Nästa steg är att välja din risknivå. Eftersom valutan rör sig så väldigt lite är det sällan någon idé att sätta in 1000 kronor och göra en vins på 10 kr om det går upp 1%. Därför gör man en hävstång där man tex satsar x gånger pengarna, tex 25 gånger pengarna. Detta låter förstås läskigt men eftersom valutan rör sig såpass lite så är det inte så farligt som det låter. Men viss finns det alltid en risk med all värdepappershandel. Läs gärna mer om hävstång.

Sedan behöver man välja den summa som man vill satsa av sina egna pengar. Detta är inget konstigt. Det är helt enkelt beroende på hur mycket du har och vad du vågar/vill satsa.

Sedan kan du/bör du sätta en stop – loss nivå på din trade.  Detta fungerar på samma vis som med aktier och när du helt enkelt når din lägsta nivå du vill stanna kvar i traden så säljs den av automatiskt.

Sista steget är förstås att antingen sälja av när du är nöjd med din vinst eller att ha bestämt en take profit nivå. Take profit fungerar på samma vis som stop loss men åt andra hållet.